Jak zrobić szybkie mini bezy?

mini bezy

Poniżej znajdziesz opis, jak zrobić słodkie mini bezy Thermomix, które pasują do kawy, posłużą także do szybkiej dekoracji deseru czy tortu. Zawsze możesz mieć je w zapasie, gdyż mini bezy Thermomix doskonale przechowują się w szczelnym pojemniku.

Składniki na takie szybkie Thermomix bezy podano poniżej:

  • 4 białka
  • 200 g cukru
  • 4 krople soku z cytryny
  • szczypta soli.
szybkie mini bezy

Wykonanie mini bezy:

  1. W suchym naczyniu thermomix ubijamy białka ze szczyptą soli 5 min./ obroty 4, po dodaniu soku z cytryny zaczynamy dodawać partiami cukier, kontynuując 5 min./ obroty 4.
  2. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciskamy niewielkie beziki ok. 2,5 cm.
  3. W piekarniku rozgrzanym do 140 st. C suszymy mini bezy thermomix przy włączonym termoobiegu. Odpowiedzią na pytanie o to, jak długo suszyć mini bezy, jest czas ok. 1 – 1,5 h.

Należy kontrolować stopień wysuszenia, zmniejszyć temperaturę w razie potrzeby, po upieczeniu zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *